You are currently viewing PREMIAT PENTRU CĂ A DAT GUST, CULOARE ȘI SAVOARE CELEI MAI IMPORTANTE SĂRBĂTORI A ROMÂNILOR

PREMIAT PENTRU CĂ A DAT GUST, CULOARE ȘI SAVOARE CELEI MAI IMPORTANTE SĂRBĂTORI A ROMÂNILOR

Deveanul Mircea Toderaș (foto) a reprezentat, cu mândrie, orașul de la poalele Cetății, la „Marea Unire a Bucătarilor”, ce s-a desfășurat, de Centenar, la Alba -Iulia. El s-a aflat printre cei o sută de bucătari din toate colțurile țării care au pregătit mâncarea oferită publicului în cadrul Mesei Populare din Cetatea Alba Carolina. Pentru că a dat gust, culoare și savoare celei mai importante sărbători a românilor, i-a fost acordat titlul de „Întregitor al Gusturilor”, distincție înmânată, de primarul municipiului Alba -Iulia, Mircea Hava, în cadrul unei ceremonii festive.

Peste 30.000 de porții de mâncare au fost pregătite pentru românii de pretutindeni care au mers, de 1 decembrie, la Alba -Iulia: s-a servit, gratuit, de la tradiționala fasole cu ciolan, varză cu cârnați, până la mamaligă cu brânză și carne de oaie la proțap.

De întregul ospăț, de care au avut parte cei prezenți la acest moment istoric, s-au ocupat o sută de bucătari, din mai multe zone ale țării, care au muncit, cot la cot, la prepararea bunătăților servite oamenilor în timpul sărbătorii Centenarului. Printre cei o sută de bucătari care au participat s-a aflat și Mircea Toderaș. El a fost singurul bucătar din Deva, care a contribuit, prin talentul și iscusința sa, dobândite în atâția ani de experiențe gastronomice, alături de colegii lui, la prepararea mâncării ce s-a servit în orașul Marii Uniri. „A fost o experiență extraordinară. Am rămas plăcut surprins de organizarea exemplară a evenimentului, dar și de faptul că oamenii care au venit acolo au dat dovadă de foarte multă civilizație. Au făcut poze cu noi, bucătarii, ne-au apreciat mâncarea pe care am pregătit-o….”, a spus Mircea Toderaș, care de șapte ani are deschisă o pizzerie în Deva.

Primarul din Alba -Iulia, Mircea Hava, a decernat diplome celor o sută de bucătari participanți la eveniment. Mircea Toderaș spune că s-a simțit onorat să primească titlul de „Întregitor al Gusturilor”, distincție oferită fiecărui membru al Asociației Culturale Euro Est Alternativ (ACEEA), din care face și el parte.

Lasă un răspuns