You are currently viewing VICTORIOS LA CAMPIONATUL INTERNAȚIONAL DE PIZZA. DEVEANUL MIRCEA TODERAȘ S-A ÎNTORS ACASĂ CU PATRU MEDALII ȘI MAI MULTE DIPLOME

VICTORIOS LA CAMPIONATUL INTERNAȚIONAL DE PIZZA. DEVEANUL MIRCEA TODERAȘ S-A ÎNTORS ACASĂ CU PATRU MEDALII ȘI MAI MULTE DIPLOME

A reprezentat, cu cinste, județul Hunedoara, la Campionatul Internațional de Pizza 2018, ce a avut loc foarte recent, la București. A fost unul dintre cei mai buni, motiv pentru care s-a întors acasă cu patru medalii, de bronz și de argint, dar și cu două diplome și un certificat foarte important pentru cariera sa. Pizzerul Mircea Toderaș (foto), din Deva, căci despre el este vorba, a avut parte de o experiență de neuitat la mondialul de pizza din Capitală, dar și de o victorie pe măsură. El a reușit să impresioneze, cu cele trei feluri de pizza -surpriză pe care le-a făcut, un juriu foarte pretențios, format numai din nume ”grele” în domeniu, adevărați maeștri internaționali, o parte dintre ei sosiți din patria-pizza, Italia. Jurații au fost încântați de creațiile alimentare ale deveanului. Până și italianul Francesco Speranza, președintele juriului, a ținut să îl felicite personal.

De șase ani,Mircea Toderaș are deschisă o pizzerie în Deva, singura din oraș unde clienții pot savura pizza la metru.

Deși s-a aflat la prima participare la această importantă competiție de talie internațională, cunoscutul și talentatul pizzer din Deva a reușit să se evidențieze între cei peste 90 de concurenți de pe întreaga planetă, sosiți la București, din 12 țări. Aceștia s-au întrecut, timp de două zile, pe 12 și 13 martie, în cele mai alese și mai delicioase feluri de pizza, într-un adevărat maraton culinar. Concurenților li s-au pus la dispoziție șapte cuptoare pentru a-și expune magia culinară sub privirile publicului și al unui juriu din care au făcut parte nume celebre, personalități marcante ale gastronomiei mondiale. A fost un festival al culorilor și aromelor de toate soiurile, în cadrul căruia mâncarea a fost ridicată la rang de artă. Nu au lipsit live-cookinguri și show-urile culinare. La final, doar câțiva dintre bucătarii înscriși în această strânsă competiție au câștigat, primind recunoștință internațională, printre victorioși aflându-se și pizzerul Mircea Toderaș.

El s-a întors acasă, la Deva, ieri dimineață, cu patru medalii, între care două de bronz și una din argint, precum și cu două diplome și un certificat care atestă calitatea sa de membru activ al Asociației Culturale Euro Est Alternativ România (ACEEA), cea care a organizat și ediția din acest an a Campionatului Internațional de Pizza din Capitală. De menționat că, el a fost singurul hunedorean participant la acest concurs, dar și unicul bucătar din regiunea de vest a țării căruia i s-a oferit acest prilej.

Foto: Arhiva personală Mircea Toderaș
A fost o onoare”

În cele două zile ale concursului, participanții s-au luptat la trei categorii, pizza clasică, creativă sau alternativă. Toate cele trei feluri de pizza pe care a trebuit să le facă tânărul bucătar devean, cu mai bine de 12 ani de experiență în mânuitul aluatului de pizza, i-a impresionat mult pe jurați. Nici nu aveau cum să nu producă o puternică impresie, având în vedere ingredientele, numai unu’ și unu’, folosite de pizzerul devean, printre care aur alimentar, icre negre de sturion, foie -gras, considerat un adevărat capriciu culinar de lux, sau florile comestibile. Dar, înainte de toate, pe lângă produsele de înaltă calitate, se știe că, cea mai bună pizza se face cu multă pasiune, fapt demonstrat și de pizzerul devean. Acesta spune că participarea la acest concurs i-a adus o mare satisfacție.

„A fost o onoare pentru mine să particip la acest campionat. Concursul a fost foarte reușit, cu o organizare excelentă. Am rămas fără cuvinte și impresionat. Pot să spun că am avut parte de o experiență unică. Juriul, format din cei mai buni specialiști, a fost unul foarte exigent. Orice detaliu a contat”, spune Mircea Toderaș.

În concurs, în afară de pizza cu aur, gătită pe blat negru, din cărbune vegetal, și cea clasică, cu salam și mozzarela, pizzerul din Deva a mai conceput una, la categoria alternativă pentru care a fost recompensat cu medalia de argint. Gătită cu migdale, banane confiate, căpșuni, flori comestibile, și Sambuca, un lichior italian, cu aromă de anason, aceasta nu numai că a arătat extraordinar, dar a fost și foarte gustoasă.

Campionatul Internațional de Pizza s-a desfășurat sub „bagheta” Iuliei Drăguț și a lui Radu Zărnescu, din conducerea ACEEA, cea mai mare organizație gastronomică din țara noastră și din care și pizzerul devean face parte, fiind și membru activ, ”cu acte”. De altfel, el a participat, la invitația făcută de ACEEA, la această importantă competiție internațională, care se bucură de o mare popularitate printre bucătarii de pe întreg mapamondul.

Sursa: servuspress.ro

Lasă un răspuns